Festivals

Het festivalseizoen is weer in volle gang en dat betekent dat je weer met een aantal dingen rekening moet houden. In onderstaand lijstje vind je drie belangrijke tips die je verantwoord van een festival zal gaan laten genieten!

Tip 1: Zorg dat je goed eet en drinkt

Als je een hele dag op een festival staat moet je natuurlijk wel goed eten en drinken. Een (mogelijk) probleem is echter dat sinds de inflatie ook de prijzen op het festivalterrein fors zijn gestegen. Ondanks dit is het wel belangrijk dat je goed gehydrateerd en verzadigd blijft tijdens een lange dag luisteren naar je favoriete artiesten. Zonder een goede hoeveelheid eten en drinken heb je namelijk een grotere kans om bijvoorbeeld ziek te worden of flauw te vallen. Iets waar je natuurlijk helemaal niet op zit te wachten tijdens het bezoeken van een festival.

Tip 2: Smeer je goed in

Aangezien veel festivals in de lente of zomer plaatsvinden is de kans op warm weer met daarbij een stralende zon zeker aanwezig. Zorg er voor dat je jezelf thuis en ook zeker nog op het festivalterrein goed insmeert. Zo voorkom je dat je op het festivalterrein aan het verbranden bent waardoor je ook de kans op een zonnesteek flink verminderd.

Tip 3: Maak afspraken met je vrienden in het geval je elkaar kwijt raakt

Een festivalterrein is vaak zó groot, dat de kans dat je elkaar kwijt raakt ook zeker aanwezig is. Het telefoonbereik op een festival kan door de grote hoeveelheid mensen ook vaak minder zijn waardoor even een berichtje sturen naar elkaar ook vaak niet lukt. Zorg er dan dus ook dat je vooraf (een optie kan bijvoorbeeld zijn een zichtbaar herkenningspunt) afspreekt waar je elkaar ontmoet in het geval je elkaar voor een langere tijd uit het oog verloren bent.